Slow Pilot - Giants

Slow Pilot - Giants

Wat verfijnde pop betreft, hoef je Pieter Peirsman duidelijk niets meer te leren.

Je kent Pieter Peirsman misschien als zanger van Hooverphonic, maar Slow Pilot is en blijft toch zijn lievelingskindje. En stilaan blijken meer en meer mensen ook blij te zijn met hoe dat kleine bandje opgroeit. De eerste single van de aankomende plaat die in januari uitkwam, heeft ondertussen honderdduizend streams bereikt en ook No Man Is An Island, de samenwerking met C Duncan is een groot succes.

En nu is de kleine helemaal volgroeid. Giants heet de nieuwe single en de frontman zegt er dit over: "We hebben waarschijnlijk het meest uitgekeken naar het delen van dit nummer! Het eerste nummer dat werd geschreven voor het nieuwe album. Het was een van die zeldzame momenten waarop een nummer zichzelf leek te schrijven, waardoor er meteen een vertrouwd gevoel ontstond. En bovendien heeft het een onweerstaanbaar refrein dat je niet meer loslaat. We zijn ontzettend trots op dit nummer dat resoneert met iedereen die zich ooit klein heeft gevoeld, maar kracht heeft gevonden in saamhorigheid."

Wij hebben het voor u getest en kunnen die woorden enkel beamen. Check de vijf nummers die dit jaar al verschenen van het album 'Falling Off The Earth' (11/10 via Polymoon), waaronder Giants, hieronder:

22 september 2024
Marc Alenus