Slomosa

Slomosa

Nooit geweten dat er een woestijn ligt in Noorwegen, maar Slomosa heeft er toch één gevonden. De band uit Bergen bedacht met tundrarock zelfs een eigen genre, waarbij ze vooral putten uit de heavy rockscène van de jaren negentig. Veel stoner, een snuifje grunge en een beetje punkrock. Geïnspireerd door bands als Kyuss, Queens Of The Stone Age, Dozer en Sleep is de muziek zowel heavy als groovy tegelijk. Het is dus zeker geen kopie van de eerder genoemde bands, maar een band met een eigen smoel. 

 

Sinds het titelloze debuutalbum uit 2020, uitgebracht op een klein Noors label, hebben deze vier Noren bijna alleen maar getourd met bands als Orange Goblin, Sasquatch en Stöner. Het bracht dit kwartet ook vorig jaar naar het Antwerpse Desertfest. Ondertussen heeft de band getekend bij Stickman Records en zijn er nieuwe samenwerkingen aangegaan.

Momenteel trekt de band langs de festivals (met een stop op Alcatraz), maar deze herfst vertrekt ze eerst met King Buffalo en daarna met Elder op tour doorheen Europa.(met een stop in Leuven). Dus de kans is groot dat u hen wel ergens  tegenkomt. 

En of dat nog niet voldoende is, heeft heeft het viertal een gloednieuw nummer gedeeld van het begin 2024 te verschijnen tweede album, die ze onlangs hebben opgenomen in Bergen. Cabin Fever, een voorproefje op dat album, is trouwens voorzien van een fraaie videoclip. 

13 augustus 2023
Bert Gysemans