Sleepers' Reign - Your Pet Friend

Sleepers' Reign - Your Pet Friend

De winterslaap is voorbij.

Zes jaar na eerste album ‘King Into Delight’ schiet Sleepers’ Reign wakker met nieuwe muziek. Your Pet Friend is het resultaat van een lang kluizenaarschap waarin de band experimenteerde met zowel jonge als oude ideeën: vroegere opnames werden uiteen gereten om als bouwstenen te dienen, overgebleven teksten opgeknipt en herschikt uit een schoendoos.

Met dit eerste nummer illustreert de band de lange weg die leidde tot een rijpere, textuur-gedreven sound en verkent ze thema’s van isolement, drempelvrees en misleiding. Van bij het begin word je ondergedompeld in een warm bubbelbad van synths en diep resonerende drums en Lukas Hermans tast met zijn stem alle registers af. Het geheel wordt aangevuld met een kleurrijke video door Midge Sinnaeve.



Sleepers’ Reign werkt momenteel aan een nieuwe live set, die ze voor het eerst zullen voorstellen op donderdag 19 mei in CC ‘t Schaliken in geboortestad Herentals. Sleepers’ Reign deelt dan het podium met zusterband Lili Grace, met wie ze tien jaar eerder streden voor een podiumplaats in Humo’s Rock Rally.

5 april 2022
Marc Alenus