Slaapliedjes na de winterslaap

Achtergrond

SPIRITUALIZED ACOUSTIC MAINLINES [vrijdag 26 januari]

Slaapliedjes na de winterslaap

Wie Spiritualized ooit aan het werk zag (enkele jaren geleden gooiden ze het Hof Ter Loo nog plat), weet dat Jason Pierce doordringt tot op het bot. Laat u verrassen door deze opstelling met strijkkwartet, gospelzangers en Fender Rhodes. U wilt een introductie : koop dan meesterwerk ‘Ladies And Gentlemen, We Are Floating In Space’. Maar laat u niks wijsmaken of maak u geen illusies, geen mens die een lijn kan trekken op dit gezelschap.

 
COWBOY JUNKIES [zaterdag 27 januari]

De cover van Lou Reeds Sweet Jane is iedereen bijgebleven. Maar Cowboy Junkies hebben meer in hun mars. Ze zijn uniek binnen het countrygenre en komen op De Nachten hun binnenkort te verschijnen nieuwe CD voorstellen. U mag uw bed links laten liggen voor deze ongelooflijk intense band.

 
EX-DRUMMER BAND [zaterdag 27 januari]

Een combinatie van film, literatuur en muziek. Toepasselijker is gewoon onmogelijk. Het boek van Brusselmans werd verfilmd en de muziek werd verzorgd door onder meer Flip Kowlier en Millionaire. Dat moet gewoon sterretjes geven op een podium.

 
STIJN ADAGIO & ARPEGGIO [zaterdag 27 januari]

Al enkele keren wist Stijn te verrassen op De Nachten. Tijdens de vorige editie trad hij voor het eerst op met een begeleidingsgroep. En ook nu weer probeert hij iets nieuws uit. Er zal namelijk ook een strijkkwartet mee op het podium staan. Nu u nog en ons doel is bereikt.

 

Wat zegt u? U bent een boekenwurm? Serieus? Wel, ook dan kan u uw hartje ophalen op dit culturele hoogstandje. U krijgt namelijk een gratis boek als opwarmer. Remco Campert, de man die zijn volk poëzie leerde lezen, zal zoals al enkele jaren eveneens aanwezig zijn. Zelfs de mysterieuze Emmanuel Lipp – de enige echte, ja – zal zich outen op dit multicultureel evenement. En er is Paul Snoeck, en … en … en …

 

Nog niet tevreden? Ook als gameliefhebber kan u uw ei kwijt. Playstation, Nintendo en andere zenuwtrekverwekkende ouders-hun-geld-ontfutselende multinationals zullen uw brein vervuilen met immorele computerspelletjes. En hou nu op met watertanden!

 

In het programmaboekje staan tenslotte nog wat verwijzingen naar seks en pornografie, maar daarin bent u als cultuurliefhebber uiteraard helemaal niet geïnteresseerd. Of toch?

 

Indien wij u nog niet overtuigd hebben, profiteer dan tenminste van de mogelijkheid om de cultuuroase, die De Singel nog steeds is, te vervuilen met uw doordeweekse en slecht geklede aanwezigheid.

8 november 2008
Patrick Van Gestel