Sjoerd Bruijl

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Sjoerd Bruijl

Actief in honderden, nee duizenden bands. Maar ook met zijn eigen vehikel Black Cassette een graag geziene gast, tenminste in onze reviewrubriek. Ook hij heeft zo zijn eigen mening over muzikaal 2014.



De beste van het jaar.

1. D’Angelo - ‘Black Messiah’
2. Mica Levi - ‘Under The Skin OST’
3. Run The Jewels - ‘Run The Jewels 2’
4. Chrome Brulée - ‘Kiss The Hiss vol. 1 & 2’
5. Orphan Fairytale - ‘My Favourite Fairytale’

Amai, dat kon beter!

Ik kan zo gauw niets bedenken maar je kunt me altijd blij maken met minder singer-songwriters (lees: “gevoelige” jongens met een gitaar en een kek hoedje op).

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven.



Bobby Womack omdat zijn stem balsem is voor de ziel en we hebben allemaal zielenbalsem nodig. Of ik toch.

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Ik zag Kate Bush optreden in Londen. Haar laatste optreden vond twee jaar voor mijn geboorte plaats dus de verwachtingen waren nogal… euh, hooggespannen. Wat een geruststelling dat ze die moeiteloos kon inlossen. Ze heeft nog steeds een prachtige stem. En voordat ik nog maar kon geloven dat ik daadwerkelijk in dezelfde ruimte als Kate Bush zat, zette ze ‘Hounds Of Love’ in en brak mijn hart.

Ik voorzie voor 2015

In 2015 komen er hopelijk weer wat platen uit waarop ik meespeel. Een nieuwe Dez Mona en het debuut van de Maurits Pauwels Groep. Verder ben ik ook van plan om stug door te gaan met het uitbrengen van de beste muziek waar niemand zit op te wachten, Black Cassette dus. En spelen met Kenji Minogue, Gruppo Di Pawlowski, Liesa Van Der Aa, etc. Qua collega’s verwacht ik veel van de nieuwe Hickey Underworld. Ik heb al een sneak preview van de hoes gezien en als de muziek nog maar half zo episch is als dat beeld dan moet het wel een voltreffer worden.

Coolste trend

Ik vind geen enkele trend leuk. Niet in kledij, niet in de keuken en niet in muziekland. Sorry, ik ben geboren als een asociale veertigplusser.

21 december 2014