SJ Hoffman - Falling Down

SJ Hoffman - Falling Down

Het nummer zal fungeren als keytrack van de Canvas-reeks ‘Het Scheldepeloton' die vanaf september 2021 wordt uitgezonden.

Falling Down is de gloednieuwe single van SJ Hoffman (aka Steven Borgerhoff) die werd opgenomen in de ICP Studios (Brussel) en werd geproducet door Luuk Cox.

Het nummer is alweer een weemoedig staaltje songschrijverkunst zonder franjes - classic SJ Hoffman quoi. Een eerdere versie van het nummer dateert van 2019, maar op de nieuwe versie zijn Mikey Rowe (de muzikale rechterhand van Noel Gallagher), Arnout Hellofs (Hooverphonic), Seb Leye (Delvis) en Johannes Genard (School Is Cool) te horen. Borgerhoff - die het nummer schreef - nam ook een deel van de zang en de akoestische gitaren voor zijn rekening. 

Het nummer gaat over iemand die zich in een mindere periode bevindt en het gevoel heeft steeds weer te vallen telkens hij opstaat en dus niet over de valpartijen die wel eigen lijken te zijn aan het moderne wielrennen. Nochtans is de track dus de herkenningsmelodie voor ‘Het Scheldepeloton’, een reeks over een groepje wielertoeristen dat ervan droomt om prof te worden.

De videoclip voor Falling Down werd geregisseerd door Makket.tv. Gefilmd in Antwerpen, toont de video acteur Stefaan Degand die worstelt om zich emotioneel los te maken van de mensen van wie hij houdt.

21 augustus 2021
Marc Alenus