Sister May - Sworn

Sister May - Sworn

Na exact een jaar is de Roeselaarse rocktrots terug en de bipolaire zuster kijkt vertwijfeld om zich heen.

Een jaar en twintig dagen hielden ze zich gedeisd, maar Sister May zat niet stil. De band is helemaal terug met een nieuwe single en die is voorwaar de voorbode van een heus album. Hun eerste in het zesjarig bestaan (Matt Mc Junkins van A Perfect Circle en Puscifer deed de preproductie) en die wordt in september voorgesteld in De Kreun.

Op Sworn laat het vijftal horen nog niets aan power te hebben ingeboet. Het is een maatschappijkritisch nummer in een stijl die doet denken aan de late jaren tachtig en jaren negentig. Bert Goethals zet zijn zwaarste grungy stemgeluid in ('Every day is the same / want to break another frame", slik) en de bandleden draaiden de volumeknop van de versterkers helemaal open.

Het drumwerk van Stefaan Degryse is indrukwekkend, zowel qua snelheid als qua accuraatheid. Hij verklankt perfect de hectiek van de huidendaagse maatschappij. Sister May wil de wereld genezen, maar vindt geen medicijn tegen de haat, het liegen, het gebrek aan leerbaarheid uit de lessen van het verleden. Alles gaat schijnbaar naar de kloten. Gelukkig is de muziek er nog om in weg te vluchten.

28 mei 2023
Marc Alenus