Sister May - Borderline

Sister May - Borderline

De eerste single met Matt McJunkins (A Perfect Cirlce, Puscifer) als preproducer.

Met de vorige single van Sister May, Guts, waren we blijkbaar iets te voortvarend. Toen al schreven we de kwaliteit van de productie toe aan Matt McJunkins, die de preproductie deed van het aankomende album van de band. Maar blijkbaar is Borderline de eerste single waarvoor hij die eer mag opstrijken.

Hoe dan ook, Borderline is weer een heel energieke track die zonder aarzelen een drumsalvo op de nietsvermoedende luisteraar afvuurt nog voor die zich daar op kan voorbereiden. Het lijkt wel alsof we getuige zijn van een ontsnappingspoging vanuit de DDR, toen de muur er nog stond en de grenswachten iedereen te grazen probeerden nemen die over wilde steken naar het vrije westen.

En die drums blijven bijna zonder onderbreking de oververhitte motor van de song. Slechts rond minuut twee wordt het moordende ritme onderbroken door een sludgepartij op gitaar, bas en drums. Die geeft zanger Bert Goethals ook even tijd om op adem te komen en dat is nodig want ook hij vergt het uiterste van zijn stembanden: "This endless time, no reason why, just keep going on and never die /.../ Spinning round in this never ending sky / Holding on to the never ending why?"

Sister May stelt het debuutalbum voor op 29 september in samenwerking met Wilde Westen/De Kreun.

15 augustus 2023
Marc Alenus