Sinners - 'All Songs'

RE:introducing

Sinners - 'All Songs'

Sinners is een punkband uit het Waasland, die ruimschoots tien jaar meerdere concertzalen in binnen- en buitenland onveilig heeft gemaakt. Ze speelden shows in Benelux maar ook in Frankrijk. Naast een split-/demo-cd bracht Sinners een volledige schijf uit in 2014: 'Dead Conscience'. Later werd ook een split-ep op de markt gebracht, met Muckrakers in 2015. Maar ondanks het succes in vooral undergroundmiddens, hield Sinners er in 2018 mee op. Via Vintage Underground Label komt er nu een verzamelplaat op de markt.

We hadden het geluk de band enkele keren live te zien en waren danig onder de indruk van de energiebommetjes, gekruid met technisch hoogstaand vernuft, die de band aan een razend tempo afvuurde. Want ondanks die verschroeiende punkingesteldheid, waarbij alles in een razendsnel tempo werd afgehaspeld, blijkt deze band toch ook te bestaan uit topmuzikanten, die verdomd goed weten waar ze me bezig zijn. Het is dan ook bijzonder jammer dat Sinners nooit echt is doorgebroken naar een breder publiek. Puurder dan dit kan punkrock toch niet zijn. Luister maar naar songs als Fuck' Em, Polluted Mind, Where Are The Weirdo's? en je incasseert de ene na de andere adrenalinestoot, waarne je compleet murw achterblijvt. Bovendien is de band er niet vies van om tegen heilige huisjes aan te trappen of spiegels voor te houden.

Met Hate The State, Rat-Race Society, Guilty en andere Depressions heeft Sinners steeds een statement willen maken. En door je dat aan sneltempo door de strot te rammen, slagen ze erin de luisteraar bij de les te houden. Zoals het een echte punkband betaamt, is het die bedoeling dat er klappen vallen. En op het podium lukt de band daar zeker in, maar ook op plaat blijkt Sinners je moeiteloos aan te zetten om prompt die combats op te gaan zoeken en ten strijde te trekken tegen het onrecht in de maatschappij.

Eenentwintig songs staan er op deze knappe verzamelaar. Vijfenveertig minuten punk van uitzonderlijk hoog niveau, gebracht door een band die nooit de aandacht heeft gekregen die ze echt verdient. Met deze verzamelaar bewijst Sinners dat nochtans uitvoerig. Een aanrader voor wie houdt van echte punk met een echte boodschap. Aanschaffen die handel!

19 augustus 2019
Erik Van Damme