Simon Le Ma - Distance

Simon Le Ma - Distance

Simon Martens wil eigenlijk liever niet dat je te dichtbij komt.

Simon Le Ma is in verwachting van een eerste ep die 'Housewarming' zal heten. Eerder bracht hij daaruit al de single Decision Making en nu vraagt hij uw aandacht voor de derde track op de ep, tweede single Distance.

Martens zelf: "Op tekstueel vlak is Distance het moment waarop de sfeer omslaat tijdens de housewarming. De wijn vloeit, het rumoer zwelt aan en sommige mensen stellen vragen om vervolgens een monoloog af te steken over hun perfecte leven, waarvan ze het bewijsmateriaal gretig tonen via Instagram. Je sociale batterijen lopen daarom leeg. Negatieve gedachten schieten door je hoofd en je stoot per ongeluk het ene glas na het andere om. Uit angst om te kwetsen duw je iedereen steeds verder weg: 'Geen zorgen, alles gaat super.'”

De onstaansgeschiedenis van het nummer verliep even moeilijk als de sociale contacten, als we de bio moeten geloven, maar het resultaat mag er wezen. De track wisselt een paar keer van sfeer en kleur, maar net dat maakt hem zo boeiend. Alsof je deelgenoot wordt van hoe Martens zijn onzekerheden overwon en uiteindelijk toch tot een signaturesound kwam.

17 oktober 2023
Marc Alenus