Simon - Hart Van Steen

Simon - Hart Van Steen

Met Roedel bracht Simon (fka Mitxelena) vorig jaar het album '247' uit. De zomer daarop volgde de solo-ep 'Caravan Tapes'.

Nu is het echter tijd voor de volgende stap. Dat vonden ze ook bij Studio Brussel dat Simon selecteerde voor De nieuwe Lichting op basis van deze eerste single uit zijn aankomende debuutalbum.

Aan die plaat werkt Simon al een jaar samen met producer Antoine Plouvier. Hiermee slaan ze een heel andere weg in dan voordien uitgebracht werk. Het project is een combinatie van rap en zang, en van intieme en catchy tracks. Wat je je daar bij moet voorstellen, blijkt uit Hart Van Steen, waarin Simon zingt en rap over warme Rhodesklanken, een zwoele baslijn en lichtvoetig drumwerk.

Simon: “Hart Van Steen is een 'sorrybrief' aan alle mensen waarvoor ik er niet was toen ik te druk bezig was met muziek"

In de prachtige videoclip, door Jonathan Van Hemelrijck geschoten op 16 mm,  wordt Simon gevolgd die, samen met drie vrienden (Antoine Plouvier, Youniss fka Corrupted en Samuel Cooremans), een strandwandeling maakt, tijdens zonsondergang, aan één van de verborgen parels van de Belgische kust. Nadat één van de jongens het gekke idee krijgt om in de ijskoude zee te lopen, moet iedereen wel volgen. In het eindbeeld blijft Simon echter alleen achter, waarmee geïnsinueerd wordt dat hij zich alle voorgaande momenten met vrienden slechts inbeeldde.

7 januari 2021
Marc Alenus