#SignificanteSamples - Living Colour - Love Rears Its Ugly Head (1990)

#SignificanteSamples - Living Colour - Love Rears Its Ugly Head (1990)

Twee parels voor de prijs van één. Een weekje samples die leiden naar het origineel dat op zijn beurt fascineert en prikkelt.

Wij hadden het nogal voor Living Colour, de zogeheten vlaggendragers van de crossover en de black rock coalition. Wij vonden dat crossover-gemompel vaak niet ter zake, voor ons was het gewoon een logische verderzetting van alles wat Jimi Hendrix of Arthur Lee met zijn Love had ingezet.

Van de tweede langspeler ‘Time’s Up’ uit 1990 en hij draaide overuren in ons stamcafé Lagossa in Bree City. En Love Rears Its Ugly Head was de voltreffer waarvan we maar niet genoeg kregen met die atmosferische en atypische intro, die overging in een trage funky powerballad. Schets onze verbazing toen we veel later op onze eindeloze expoloraties doorheen de wilde wereld van de muziek op een Nat King Cole-verzamelaar Lush Life,een orkestrale croonersballad, hoorden. Die intro was zowaar helemaal “geleend” van de heer Cole.

De levende kleurtjes kenden de klassiekers, want het is stijlvol gesampled en onze bewondering voor een machtig goede zanger als Nat King Cole werd er nog door gestimuleerd. 

24 november 2021
Laurens Leurs