#SidGriffin - Danny & Dusty - Down To The Bone (1985)

#SidGriffin - Danny & Dusty - Down To The Bone (1985)

Sid Griffin. Wie? Wel, een gitaarmens uit de VS die naar Europa verkaste en die niet snel stilzat en behoorlijk wat projecten aan de gitaardegen reeg en intussen vooral actief was als schrijver-biograaf.

Supergelegenheidsplaat bij uitstek, 'The Lost Weekend' van Danny & Dusty, de supergroep met kernleden Steve Wynn van The Dream Syndicate en Dan Stuart van Green On Red, maar ook aangevuld met Sid Griffin en Stephen McCarthy van The Long Ryders.

'The Lost Weekend' insinueert dat de plaat in één weekend zou opgenomen zijn, maar eigenlijk namen de opnames precies tweeëndertig uur in beslag, van zonsondergang vrijdagavond tot zaterdagnacht laat, waardoor de zondag vrij was om de kater licht te laten ontwaken. Of zoals Steve Wynn zei: "A weekend? We didn’t need no stinkin’ weekend."

De heren waren op de toppen van hun kunnen in februari 1985, toen ze beslisten om dehun collectieve creatieve vermogens te testen een een plaat te schrijven en op te nemen in een mum van tijd. En ze kwamen er nog mee wegook. Oorspronkelijk was het de bedoeling om The Bend In The Road en The Word Is Out op te nemen voor een single, maar het werd een lp. De vraag was niet zozeer of dat mogelijk was, maar wie zou betalen voor het bier.

Zonder overdubs. Slechts enkele vocalen werd opnieuw ingezongen. Vandaag zijn ze nog bijna allemaal actief, maar met wisselend succes. En de vriendschap tussen de heerschappen duurt nog altijd voort.

 

2 juni 2022
Laurens Leurs