Shubil - Patterns

Shubil - Patterns

Uit vijftig demo's ontstond een album waarvan dit de titeltrack is.

Timothy Vanvaeck startte in 2008 met het project Heliocentric, maar in 2017 vervelde dat project tot de band Shubil met gitarist Bert Janssens en drummer Tim Martens. Die laatste besloot zich later op andere projecten te richten en werd ondertussen vervangen door David Van Den Bosch. Vorig jaar brachten ze de ep 'Tribes' uit en die titel verraadt al een beetje de nieuwe richting die het elektronische project uitging: er werden heel wat elementen uit de wereldmuziek ingecalculeerd.

Twee jaar geleden verscheen met Manali al een eerste single uit het aankomende album 'Patterns', maar enkele persoonlijke verliezen zorgden voor heel wat uitstel. Gelukkig bracht die tijd ook nog meer songideeën en kon de band zo nog aan het geluid sleutelen in samenwerking met Simon Mahieu (voormalig bassist van L'itch) die mee instond voor de co-productie. De plaat bevat ook features van Stefan De Graef van Psychonaut en Kirstie van SONDER.

Met Patterns krijg je nu de ttiteltrack van de plaat die op 6 juni zal verschijnen. Het is één van de meest dansbare tracks die de band tot hiertoe uitbracht en, hoewel ze voornamelijk instrumentale nummers brengen, is hier toch Afrikaanse zang te horen. Het geeft het geheel een extra levendig tintje.

9 mei 2024
Marc Alenus