Shllundee - Whatchugonnado

Shllundee - Whatchugonnado

De Brusselse DJ Indy Erens past in geen enkel hokje en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen, ook nu niet na de wedergeboorte.

De muziek van Shlundee bestaat uit nerveuze housebeats, vervormde stemsamples, machine-achtige melodieën en meer zweterig dansvloermateriaal. Bekend om de eclectische sound en genre-tartende mixen, zoekt hij de link tussen elektronica, house, hiphop, beats, jazz, funk, ambient, rave, broken beat en vice versa.

Himawari, van de debuut-ep ‘Wait, what?’, werd onmiddellijk opgepikt door Fresh Finds playlist op Spotify, maar de lockdown bracht twijfels. Erens begon na te denken over hoe verder te gaan als artiest. Pas toen hij inzag dat hij eigenlijk van scratch kon beginnen, kreeg hij er weer zin in.

Met nieuwe single Whatchugonnado, geeft Shlundee zichzelf bloot als een nieuwe artiest. De track is het resultaat van een zoektocht naar een nieuw geluid. Alles moet menselijker klinken, niet te glad of te plastisch. Human touch als vaandel. Analoge technieken, imperfecties erin laten zitten en full focus op een kick-ass-idee met een uitdagende klank in plaats van perfecte geluidskwaliteit. Whatchugonnado gaat over het overwinnen van tegenslagen en het beslissen hoe je daar op je eigen manier mee omgaat.

24 mei 2021
Marc Alenus