Shht - Masterpiece

Inlandse Maatjes

We stuurden al diverse collega’s uit naar shows van Shht maar niemand raakt voorlopig helemaal wijs uit deze band. Misschien dat  (ja) er in slaagt. Hij kreeg de eer om het aankomende album ‘Love Love Love’ (26/10) te fileren,

Op ‘Love Love Love’ staan vorige singles als Don’t Care, Life Life en Soup, maar ook deze nieuwe, Masterpiece waarop de Gentenaars op geheel eigen wijze de spot drijft met de heersende lichaamscultus. “We’re all just posers”, bekennen de vijf ergens tussen de rondgierende synths, lachende baby’s en andere noise.

Middenin de storm, zit er dit keer ook een akoestisch stukje met de geschifte tekst: “And I’m praying every day, mènage à trois souflé/ And I’m saving every week/ Je vous en prie gratuit.” Arno Hintjes, die deze zomer bij Studio Brussel beweerde dan shht, penis is in het Chinees, zal wel fan zijn. Wij ook trouwens.

‘Love Love Love’ wordt voorgesteld op 23 oktober in de Vooruit. Daarna valt Shht Duitsland binnen. Hun triomfantelijke terugkeer is gepland op 9 november. Dan staat de band in Eden te Charleroi. Wie ze in Vlaanderen wil zien, kan terecht in Het Depot (27/11) of Trix (29/11). Op Sinterklaasdag, jagen ze de sint en zijn regenboogpieten terug weg uit Amsterdam met een concert in Paradisio.

7 oktober 2018
Marc Alenus