Shht - Hello? Hello!

Shht - Hello? Hello!

Nu Raketkanon stilaan de laatste afscheidssalvo’s afvuurt, ligt de titel van “meest opwindende band van Gent” weer voor het grijpen. Hoog tijd voor de heren van Shht om de openingstrack van het tweede album te droppen. Negenenhalve minuut lang is Hello? Hello!, een episch nummer in alle betekenissen van het woord.

Bij de eerste luisterbeurten vallen niet enkel de speelduur en de als vanouds vele speelse koerswijzigingen op, de band trekt ook voluit de kaart van een vette centrale groove. Zowat het hele album zou live, met een minimum aan overdubs, opgenomen zijn en op deze eerste single is het resultaat alvast niet minder dan indrukwekkend. De strakke ritmesectie nodigt zelfs uit tot enkele David Byrne-danspasjes. De band lijkt er nog een stuk meer dan op debuutalbum Love Love Love in geslaagd te zijn de overweldigende concerten naar een plaat te vertalen.

Enig minpuntje: zanger en ongeleid projectiel Michiel Renson is nergens te bespeuren. Bassist James heeft (tijdelijk?) de microfoon opgenomen. De autotune is in 's mans zang minder alomtegenwoordig, maar zorgt nog steeds letterlijk voor prettig gestoorde koortjes: “Left and right / going up and down again.” Met James heeft de band zeker en vast een waardige vervanger, maar stiekem hopen we toch ook Michiel nog in een bepaalde hoedanigheid terug te zien.

De Secret Sessions op Pukkelpop beloofden deze zomer al veel goeds voor het nieuwe album en dat wordt met Hello? Hello! enkel maar bevestigd. Op 13 maart verschijnt het mysterieus getitelde 'Noneketanu' in zijn geheel. Shht? Shht!

28 januari 2020
Remo Verdickt