Kat - 'Sexy Motherfokker'

Kat - 'Sexy Motherfokker'

Katrien Van Tichelen alias K@ is een typische Antwerpse doe-het-zelf-artieste met ballen. In de bio wordt ze vereenzelvigd met Patti Smith en Janis Joplin, het soort van troubadour-zangeres met een boodschap. 

En op de debuut-ep is die boodschap meer dan duidelijk: ‘Sexy Motherfokker’. Drie van de zes songs op dit plaatje herhalen tientallen keren dit credo. Meer nog, als afsluiter krijg je een Wagonman & Beaver Mantra, een remix van het basisnummer waarbij quasi enkel herhaaldelijk dit zinnetje in de lucht hangt, keer op keer op keer. Tot dus een soort van mantra ontstaat.

En zo kreeg je stiekem toch wat meer info mee. Want achter dit project staan niemand minder dan Luc “Wagonman” Waegeman (Needle And The Pain Reaction, Kinky Star) en Geert “Beaver” Vanbever (Rudi Trouvé), heren die al eerder voor een lekker stukje vaderlandsche rock zorgden. Die zeker ook achter de boodschap That’s Entertainment staan, de bekende song van Paul Wellers The Jam die K@ recent coverde en digitaal uitbracht als opvolger van dit inmiddels alweer een half jaar oude plaatje.

Maar deze ep dus. Na enkele aarzelende seconden heerlijk ruig en vuil binnenvallend. Met enkele hijgkreten en al snel de alomgekende slogan. Dit is rock in de puurste vorm. Muziek met ballen, maar niet noodzakelijk met veel inhoud. Moesten de drie begeleidende muzikanten (bas, gitaar, drum, backings) - die zich overigens The Sexy MF’s noemen - een genderwijzigende operatie ondergaan, zouden namen als L7 of Babes In Toyland niet misstaan. Trouwens, omdat je met zoveel “Sexy Motherfokker”-s om de oren wordt geslagen, hebben we toch ook graag het wat snellere, met stampende drums aangevuurde Solve It Bitch of het zwoele, bluesy Helping Never Really Helps, songs die aantonen dat K@ zeker niet uit slechts één muzikaal vaatje tapt. Veelbelovend werk, net als dat recente That’s Entertainment dus, waarvan de clip opgebouwd werd met Corona-isolement-beelden. Met extra bonuspunten voor de passerende politiecombi.

3 juni 2020
Johan Giglot