Sevens - Redefine

Sevens - Redefine

Thibaut Sevens is student singer-songwriter aan het Hasseltse PXL-Music.

Voor Sevens, zoals hij zichzelf noemt, terechtkwam in deze muziekschool had hij zichzelf reeds leren gitaar en piano spelen. Daarnaast kan hij ook een aardige noot zingen.

Sinds hij zijn opleiding is gestart, heeft hij zijn eigen, door Frank Ocean beïnvloede sound gevonden. Deze sound is vooral een mix van r&b en soul met een twist en heeft ervoor gezorgd dat Sevens zijn kwaliteiten nog meer kon tentoonstellen. Zijn ontmoeting met Belgische producer Anders heeft zijn muzikale leven alleen maar goed gedaan. Samen vormen ze een dynamisch duo dat probeert om steeds opnieuw de grenzen te verleggen. Uit deze samenwerking kwamen in het verleden reeds What IfYou en Déjà Vu tevoorschijn.

Vandaag (15 mei) zal de nieuwe single Redefine daar een vervolg aan breien. In Redefine wordt het probleem van eerdere, slechte liefdesrelaties aangekaart. Tijdens het nummer wordt er een poging gedaan om de persoon met de nare ervaringen ervan te overtuigen dat je zelf alleen maar goeie intenties voor ogen hebt. Liefde wordt heruitgevonden voor die ene persoon en stukje bij beetje help je hem/haar om opnieuw te vertrouwen, om opnieuw open te staan voor liefde.

De zwoele ondertoon van de beat in combinatie met de iets zwaardere en diepere stem van Sevens zorgt voor een aantrekkelijke tune waarnaar je kan blijven luisteren. Als het zijn bedoeling was om de luisteraar te verleiden met dit nummer, dan is hij daar zeker in geslaagd.

15 mei 2020
Marjolein De Smet