Sevens - Motion

Sevens - Motion

Wie goed luistert, hoort nogal wat verwijzingen naar beweging.

Vroeg dit najaar deelde de eenentwintigjarige Thibaut Sevens zijn debuut-ep 'Poetry In Motion' met de wereld. Eerst was er al de single Stains en nu puurt hij een tweede uit die:plaat. Het gaat om het "bijna-titelnummer" Motion, een track waarin zijn diepe, soulvolle stem met de meeste aandacht gaat lopen.

Het nummer gaat over zijn eigen persoonlijke weg door het leven, die niet zonder tegenslagen verliep. Zo speelde hij ooit basket, maar aan dat leven kwam abrupt een eind door een blessure. Gelukkig vond hij in de muziek een nieuwe uitlaatklep om mentaal gezond te blijven.

De song start heel minimalistisch met warme Rhodes-toetsen en een stemsample. Dan valt Sevens' stem in. "I was flying blind / 'though I never crashed", zingt hij onder andere. Wanneer het refrein begint, hoor je in de percussie een tiktok-beat, die de tijd lijkt te symboliseren die altijd blijft doorgaan, ondanks tegenslagen.

In de clip merk je dat ook het visuele erg belangrijk is voor de jonge artiest. Hij liet zich stylen door Marie Van Puyenbroeck, die ook werkt voor Patches. De combinatie van muziek en beeld klinkt en oogt modern, zoals je hieronder zelf kan vaststellen.

7 december 2021
Marc Alenus