Senses

Senses

Het pad van deze band liep niet over rozen, maar 2021 moet hun jaar worden.

Coventry is een stad in de navel van Engeland, die bij de muziekliefhebber vooral een belletje doet rinkelen als thuisbasis van ska-band The Specials, maar dat er daar ook heel lekkere rock wordt gebrouwen in de stijl van The Stone Roses, Spiritualized en Ride, bewijst Senses.

Dit viertal timmert al een tiental jaar aan de weg, maar botste al op een paar hordes zoals het vinden van een label. Onlangs brachten ze met Drop Your Arms dan toch eindelijk de eerste single uit van het aankomende debuutalbum ‘Little Pictures Withoud Sound’. Daarop klinkt de band duidelijk klaar voor een wereldwijde veroveringstocht. Drop Your Arms heeft immers de potentie om een heel stadion de handen op elkaar te  doen brengen.

En ondertussen is er ook een tweede single en die klinkt zo mogelijk nog meer overtuigend. Drifting bouwt spannend op van een spokenwordintro over folky violen à la Revere (wie kent die nog?) tot een gitaaruitbarsting die je onweerstaanbaar de song in trekt. En toch heeft de song ook de neerslachtigheid in zich die je soms bij James, The Smiths of The Bluetones vond.

Als producer strikte de band Gavin Monaghan die al werkte voor Editors, The Blinders, Kid Kapichi en Slow Readers Club. Samen blikten ze tien songs in. En als die allemaal zo goed klinken als de twee die we al leerden kennen, wacht de band een boerenjaar.

15 april 2021
Marc Alenus