Sellah

Achtergrond

Fotograaf, model en dan opeens soloartiest. De dromerige Michael McCloud verlegt graag grenzen, zoveel is zeker. Met Sellah presenteert hij een allegaartje aan hip hop, electro, techno, industrial en trance. En volgens Sellah zelf wordt 2013 zijn jaar. Tijd om hem te leren kennen, dus.

Sellah



De New Yorkse Sellah haalde zijn inspiratie –naar eigen zeggen- bij een resem artiesten als Robyn, Purity Ring, The Weekend, Kanye West, Pharrell Williams en A$AP Rocky. De catchy single Wait, die vooral doet denken aan die laatste drie, en ook de vernieuwende sound die Supernova Life uitstraalt, kon Cape Town in Zuid-Afrika al overtuigen. En hij is niet van plan om het daarbij te laten. Ondertussen ligt er al een nieuwe single met Evil Boy, een andere Zuid-Afrikaanse rapper die eerder al samenwerkte met Diplo en Die antwoord, in het verschiet.

Maar wie is Sellah nu eigenlijk? Amper iemand lijkt ooit van hem gehoord te hebben –zo’n negenhonderd likes op Facebook- en toch kreeg hij al features in Rolling Stone en GQ. Rustig bouwt hij zijn muzikale talent op, om het een dezer dagen –bij wijze van verrassing- op de wereld los te laten.

Geboren in California, heeft deze Michael McCloud zowel een Schotse, West Indiaanse, native Amerikaanse en African American achtergrond: zijn eerste levensjaren al trok hij de wereld rond, samen met zijn ouders natuurlijk, waarna hij zijn hoop zette op een internationale basketbalcarrière in Hawaii. Toch besloot hij een andere weg in te slaan, en maakte hij faam in de mode- en entertainmentwereld, werd hij CEO van een online modemagazine, CEO van een modellenorganisatie en vice-president van platenlabel Vanity Music Group.

Een bezige bij, deze McCloud. Benieuwd of zijn muzikale carrière even succesvol wordt.

De zelfgetitelde ep ‘Sellah’ is nu te koop.

Foto JC Thonar - Art director Eleonore Vanden Eynde

19 mei 2013
Janne Degryse