Seaside Disk - Leave The Kids (Out Of It)

Seaside Disk - Leave The Kids (Out Of It)

Achter de ruige gitaarsound klopt een goed hart.

Het oudste lid van Seaside Disk is nog maar tweeëntwintig, maar dat is er niet aan te horen. Het Antwerpse viertal klinkt als een bende doorwinterde rockers en trekt een stevige muzikale muur op, waarover de gitaar van solo-gitarist Noah Van Cleempoel (amper negentien!) op indrukwekkende wijze de gitaar laat stuiteren. Hoewel "stuiteren" misschien niet het juiste woord is, want hij lijkt complete controle te hebben over dat instrument.

Zanger Victor Scheltiens is het tweede geheime wapen van de band. Hij klinkt als een baardige rocker op jaren, maar dat is hij dus allerminst. Toch geloof je hem, als hij vaderlijk over de kinderen waakt in nieuwe single Leave The Kids (Out Of It). Melig wordt het niet ook al is het een oproep om kinderen te beschermen tegen conflicten die enkel voor het volwassen oog bedoeld zijn.

Het is een nummer dat pleit voor het behouden van de kinderlijke onschuld en in die zin is het ook heel actueel. We kennen allemaal de donkere, trieste ogen van kinderen in Jemen, Oekraïne en Gaza. Zij worden van hun onschuld beroofd en dat vindt deze band ongehoord want onrechtvaardig. Het is geen politiek protestlied en de boodschap wordt verpakt in een catchy rocknummer. Het is alsof deze jonge snaken zelf het recht opeisen om het volwassen worden uit te stellen. 

16 maart 2024
Marc Alenus