Seamy License - Louis's Legendary Liveshow

Seamy License - Louis's Legendary Liveshow

The Monkees, The Beatles, The Small Faces, The Kinks… allemaal bands die het mooie weer maakten in 1967. En waar zat Seamy License toen?

Nog niet eens klaar in één of andere balzak of eierstok, zo blijkt. De jongens zijn gewoon vijftig jaar te laat geboren. Maar wat zou dat? Met de instrumenten van nu kan je ook muziek maken alsof je door Itchycoo Park of Strawberry Fields struint. En dat is precies wat Seamy License, twee jaar nadat ze bij ons vi.be van de maand waren, nog steeds doet op debuutalbum ‘Louis’s Legendary Liveshow’. De single van toen, Counting The Days misstaat dus niet naast de zes andere nummers.

Er wordt dus smaakvol gerockt met af en toe, zoals in How Fun Would It Be, wat kleurrijke psychedelische toetsen. Zanger Chesney Vermeulen, noemt zichzelf King Louie in Milking The Applause en weet inderdaad hoe met zijn drie kornuiten een fijn feestje te bouwen. Maar evengoed klinkt de band al eens melancholisch zoals in Orchard Avenue of single Sunday Chimes. Wat de band echter toch duidelijk in het nu zet, zijn de gebruikte samples in zowel de titeltrack als de afsluitende single.

‘Louis’s Legendary Liveshow’ koppelt dus het frisse van sixtiespop aan de perfecte sound van nu. Dat vinden wij best lekker. En u?

10 maart 2020
Marc Alenus