seamen - Betty

seamen - Betty

Na jarenlang de talenten ten dienste te stellen van bands als Too Hot For Me en Black Jaguar Club besloten Toon Rombaut en Raf Vaerewyck tijdens de pandemie om de eigen muizenissen en zielenroerselen te verklanken als seamen. Met kleine letters ja, want spierballengerol komt er niet aan te pas.

Toch niet als we afgaan op single Betty, die al een tijdje uit is, maar hier ten onrechte op het schab was blijven liggen. Het nummer lijkt bedoeld als troostlied voor ene Betty, want de zin "Betty don't you worry", wordt als een mantra herhaald. En de zang klinkt Band Of Horses-achtig en teder over kwikzilveren gitaren en een kabbelende ritmesectie.

De protagonist heeft Betty een eerste keer van tussen de vingers laten glippen, maar hij wil die fout geen tweede keer maken, ondanks veel twijfel. Die lijkt terug de overhand te nemen naar het einde toe, wanneer de gitaren beginnen uit te waaieren en er zowaar een orgeltje bij komt kijken dat echter al snel weer wordt weggejaagd door een gruizige gitaar. De sfeer slaat helemaal om als seamen in een storm terechtkomen. Als dat maar goed afloopt!

Er komt alleszins een vervolg, want de band heeft een plaat klaar, opgenomen met producer Staf Verbeeck (Stiff Studio) en gastmuzikanten Alain Gevaert (bas), Hanne De Backer (basklarinet), Pieter van buyten (bas), Karel de Backer (drums) , Eric Bosteels (drums),Fiona Brown (backings) Robrecht lasoen (trombone) en Angel Calvo Perez (trompet).

Afgaande op Betty wordt dat een plaat vol ingenieuze en prachtige songs vol onverwachte elementen. Iets om naar uit te kijken dus!

15 oktober 2024
Marc Alenus