San Holo - You've Changed, i've Changed ft. Chet Porter

San Holo - You've Changed, i've Changed ft. Chet Porter

Er waren eens een Nederlander en een Canadees… Het zou het begin van een vreemde mop kunnen zijn, maar het is het verhaal van de nieuwe single van San Holo.

Sander van Dijck werkte voor You’ve Changed, I’ve Changed, de nieuwste single, samen met collega-artiest, producer en vriend Chet Porter (Canada). Het resultaat is een emotionele alt-indietrack en tevens de laatste voorbode van het album 'bb u ok?’ waarvan de release om technische redenen verschoof naar 4 juni (bitbird/Counter Records).

Met de track slaat San Holo een nieuwe indierockrichting in, waarbij het duo van gedachten wisselt over vergelijkbare persoonlijke ervaringen. Dat verloopt de eerste twee minuten erg rustig, maar wat dan volgt is een eruptie van energie waarbij wij moesten denken aan wijlen Ou Est Le Swimming Pool, maar we laten van Dijck zelf aan het woord.

"In een relatie groei je na verloop van tijd naar elkaar toe, maar als de tijd verstrijkt, veranderen mensen. Gevoelens veranderen en soms eindig je met uit elkaar groeien, terwijl je wou dat je terug kon gaan naar hoe het was", zegt Sander als hij reflecteert over het opnameproces. "Schrijven met Chet voelde heel natuurlijk aan en het nummer schreef zichzelf bijna. We hadden allebei net soortgelijke situaties achter de rug. Dus dit nummer resoneerde echt met ons beiden".

"We waren van plan om samen te schrijven bij de koffie en na een uur spelen hadden we het grootste deel van het liedje. Het is bijna als een oldschool punkliedje, maar met elektronische drums".

"Als je ooit eerder naar mijn muziek hebt geluisterd, weet je dat ik mijn vocalen graag onderdompel in delay en distortion", aldus Chet. "San wilde mijn vocalen echt helder en naar voren houden. Dus het eerste couplet is superintiem, maar het refrein zit dan vol energie".

"De teksten zijn vrij letterlijk te nemen. Gewoon over hoe mensen veranderen en uit elkaar groeien", voegt hij eraan toe. "Ik weet dat San in die tijd ook zoiets meemaakte. Ik weet zeker dat iedereen zich daarin kan vinden. Of het nu gaat om een partner, een vriend, een familielid... wat dan ook. Dingen veranderen en soms zou je willen dat je terug kon gaan naar hoe ze vroeger waren".

25 mei 2021
Marc Alenus