Salon Richie - Whatever Happened

Salon Richie - Whatever Happened

Salon Richie lost belofte in met tweede single.

Eind vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met Salon Richie. De single Flaws was meteen, ondanks de titel, een schot in de roos. Tweede single Whatever Happened valt net iets minder zwaar op de deurmat, maar met de repetitieve gitaarriff beukt hij uiteindelijk toch de poort naar ons brein open.

De song gaat over onvoorwaardelijke liefde. Ook al is haar vent altijd zat en in voor een knokpartij, toch laat zangeres Melly Hanssen de deur van haar hart voor hem open. Hoewel, even later klinkt het: "I don't believe that you can be / a lover or a friend to me". De sound leunt dit keer een beetje aan tegen die van Eden. U weet het misschien nog: de band waarmee Roos Van Acker en Sofie Buyck zowat een kwarteeuw geleden half mannelijk Vlaanderen kolder in de kop bezorgde.

Hier moeten we het met één enkele zangeres doen, maar laat dat de pret niet drukken. Hanssen lijkt wel vier longen te hebben, de gitaar van Filip Hendrickx (Mogo/ The Spectors) scheurt door de kamer alsof de nineties nooit weg waren en het drumwerk is indrukwekkend. Voor de clip greep de band terug naar een oude collegemovie, hetgeen de retrofeel nog wat versterkt. Bekijk hem hieronder en laat je meedrijven op de indiedreamnoisepop van Salon Richie.

2 februari 2021
Marc Alenus