RW19 - de donderdag

Voorbeschouwing

RW19 - de donderdag

Tussen 27 en 30 juni jagen Herman Schueremans en de medewerkers van Rock Werchter weer alle koeien op stal en maken de viervoeters plaats voor muziekliefhebbers uit alle hoeken van het land en ver daarbuiten. Wij bij daMusic zouden geen muziekwebzine zijn, moesten we u zonder enige voorbereiding de wei insturen. Na een stevige doorlichting van het programma kropen onze journalisten in de pen en schotelen wij zo onze aanraders, tips en moeilijkste keuzes voor. 

We starten de eerste dag met één van de vele Brusselse talenten van het weekend. Met zijn eerste single Gorik Pt.1 had Zwangere Guy direct prijs. Zijn solodebuut 'Wie Is Guy?' was ook al raak. Deze brusselse hiphopheld en medelid van STIKSTOF weet van wanten met een heel eigen stijl. Wil je weten hoe hij dit kan overbrengen in funky live hiphop? kom dan donderdag om 13u00 – het is vroeg voor de kampeerders, we weten het - naar de Main stage en snuif de Brusselse sfeer op in Werchter.

En we blijven nog een tijdje in Brussel met de toppers van Black Box Revelation. Je weet wel: de twee beste maten die in maart jongstleden bijna drie keer de Ancienne Belgique uitverkochten? Wij waren erbij en kunnen je bijgevolg met recht en reden aanraden dat je voor het nieuwste album ‘Tattooed Smiles’ best wat tijd in je druk Werchter-schema kan vrijmaken. Afspraak om 13u50 bij Klub C.

Van Brussel naar Ijsland met Òlafur Arnalds. Deze ongelooflijk getalenteerde multi-instrumentalist is ideaal voer voor fans van Nils Frahm. Ooit maakte hij techno, nu is het in niets meer daarmee te vergelijken. Klassieke instrumenten in een modern jasje. Stel je voor: een cello, twee violisten, een altviolist, een vleugelpiano, een bufetpiano (die ook uit zichzelf speelt), … En dat was enkel nog maar in de Koningin Elisabethzaal in oktober vorig jaar. Bedenk dan wat hij hier uit de kast haalt om 16u15 in The Barn en zorg dat je vooraan staat.

Noem ons cliché, hip of wat je maar wilt, maar Bastille staat op ons lijstje. Met nieuwe single Joy’ kunnen ze je aandacht echt wel vasthouden. Ze stalen al heel wat meisjesharten. Dus probeer de gillende keukenmeiden vooraan te negeren, maar laat je meeslepen door Dan met zijn geweldige, Londense accent om 20u20 aan de Main stage.

Ten slotte is er nog de clash van de dag (voor sommigen): P!nk versus Elbow. Als je voor Elbow kiest, kan je je laten verrassen door het unieke talent van Guy Garvey om iedereen, maar dan ook iedereen te laten meezingen. Onlangs deelden ze op instagram ook dat ze een nieuw nummer aan het repeteren waren. Wie weet krijg je dus wel een primeur voorgeschoteld. En daarna kan je nog de hits van P!nk meepikken. 22u35 in The Barn.

23 juni 2019
Lobke Van Gestel