Run Sofa - Weird

Inlandse Maatjes

Onze eerste kennismaking met Run Sofa dateert ondertussen al van twee jaar geleden en sindsdien hebben ze niets gedaan dat we konden dissen.

Dissin’, daarmee trok het duo uit Charleroi in 2017 onze aandacht. Ondertussen was er al de debuutplaat ‘Say’ en in december 2018 volgde de knaller The New Us (Don’t Give A Shit). Dat was de voorbode van de ep ‘The Joy Of Missing Out’ die op 24 april uitkomt, maar nu wordt er nog een granaat gegooid door een vooruitgestuurde verkenner en die heet Weird.

Weird is een knetterende ode aan al wie bewust aan de kant blijft staan in een wereld waarin iedereen de godganse dag op de smartphone zit te tokkelen om toch maar niets te missen. Het is een dikke vette middelvinger naar FOMO, naar het krampachtig proberen hip zijn in de stijl die we van Antoine Romeo en Julien Tassin ondertussen gewend zijn.

Tribale drums, rap, nerveus gewriemel in de marge en een punkattitude waar de Johnny Rottens van deze wereld een puntje aan mogen zuigen. Dat allemaal komt samen in deze rauwe single die door Kokoro van een puike clip werd voorzien. Ontdek hem hieronder.

Deze "hybrid mutants" uit Charleroi mogen op 29 april samen met Onmens Les Nuits Botanique aftrappen. Dat wordt knallen!

14 maart 2019
Marc Alenus