run Sofa - 'The Joy Of Missing Out' - the game

Inlandse Maatjes

Ook die Telex gezien op onze website? Van de game, die run Sofa had laten maken voor bij de nieuwste ep? Wie kan je daar dan beter op loslaten dan een doorgewinterd gamer.

Viraptorus: "run SOFA pakt uit met iets specialers dan de gemiddelde band om de nieuwste ep te promoten. Om letterlijk al spelenderwijs kennis te maken met de muziek (en met de bandleden), kozen ze ervoor om een kleine game te laten maken.

Door middel van zes minigames wordt er als speler van je verwacht om in elke minigame het beste van jezelf te geven. In het startscherm krijg je de keuze om als één van de bandleden het spel te doorlopen, waarbij je tegelijk wat achtergrond over het gekozen bandlid meekrijgt.

Het spelletje stelt op zich niet veel voor. Al past de muziek eigenlijk perfect bij de eigenaardige, maar wellicht toepasselijke minigames. Dansmoves nabootsen "op zijn Simons", een ander bandlid, die lastig wordt gevallen door gestoorde groupies, redden zoals ‘Mario vs. Donkey Kong’ of à la ‘Guitar Hero’ een setje spelen. Dit en nog enkele adaptaties van klassiekers kan je verwachten als je je hier een keer aan waagt.

Als klap op de vuurpijl krijgen ze je nog zo ver om het spel enkele keren te spelen met de belofte een "secret" vrij te spelen als je vijfhonderdduizend punten haalt. Als je het mij vraagt; een verslavende, maar originele manier om de bonustrack vrij te geven."

En nu is het aan u: 'The Joy Of Missing Out'

20 april 2019
Patrick Van Gestel