Ruben Block - Turning On A Fan

Ruben Block - Turning On A Fan

Er schuilt een hiphopper in Ruben Block.

Triggerfinger-frontman Ruben Block kondigt het solodebuutalbum 'Looking To Glide' aan. Het album zal op 30 september verschijnen via [PIAS] Recordings.

Opgenomen over een periode van vier jaar, zowel in zijn homestudio in Antwerpen als in de studio van producer Mitchell Froom (Elvis Costello, Crowded House, Randy Newman) in Los Angeles en gemixt door Tchad Blake (Pearl Jam, The Black Keys, Arctic Monkeys) is 'Looking To Glide' een knip-en-plak-patchwork van scheurende en verminkte gitaren, geloopte drumgrooves en verrassende soundscapes. Het is met folk doordrenkte bluesmuziek op zijn kop gezet en binnenstebuiten gekeerd.

Na twintig jaar schrijven en optreden met het powertrio Triggerfinger was Ruben Block klaar om het vangnet van zijn band te verlaten en ging hij nieuwe muzikale horizonten verkennen. In Mitchell Froom vond hij de perfecte partner om hem te vergezellen op die soloreis. Het paar werkte samen onder de Californische zon in LA of op afstand van Rubens huis in Antwerpen. Ze amuseerden zich rot en experimenteerden erop los met gitaren en zelfgemaakte samples om zo totaal nieuwe klankleuren en ritmepatronen te ontdekken. Ruben leerde ook de stem op een andere manier te gebruiken. Maar ze verloren nooit het doel uit het oog. Alles moest steeds ten dienste staan van de song.

Eerst was er al een rits singles en de ep 'Turning The Tide' en nu komt er dus een heus album aan, voorafgegaan door Turning On A Fan, een avontuurlijk nummer met een hiphopbeat die de steigerende gitaren amper in toom kan houden. Even lukt dat, maar al snel grauwt en grolt Ruben Block vervaarlijker dan ooit.

16 juni 2022
Marc Alenus