#RoxyMusicRules - Chris Spedding - Get Outa My Pagoda (1978)

#RoxyMusicRules - Chris Spedding - Get Outa My Pagoda (1978)

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Roxy Music was een belangrijke en invloedrijke groep. 

Als Ferry in de buurt is, is Chris Spedding nooit ver weg.

Toch wel één van de favoriete axemannen van de Ferre. Doorgaans functioneel as hell, puntig als het moet. Sessioneur bij uitstek met hand- en spandiensten aan John Cale, Brian Eno, Paul McCartney, Roger Daltrey, Jeff Wayne en Robert Gordon, maar toch het vaakst en meest prominent aanwezig aan de zijde van Bryan Ferry.

In de herfst van de carrière van Roxy Music mocht hij ook daar na 2000 regelmatig live en in de studio opdraven. Herinner u de clips op 'Avro's Toppop', waar naast de Eddy Merckx onder de dandy's steevast een schriel kereltje weergaloos stond te begeleiden. Hij is nog niet zo lang geleden in the Spirit of '66 in Verviers gepasseerd en hij was er in 2006 bij, toen Roxy Music nog voor een aantal festivals eenmalig verzamelen blies. Jammer genoeg gemist.

Ook solo verdiende hij best wat meer aandacht. Maar niet getreurd: hier scheuren we op de perfecte brug tussen Roxy Music en pubpunkrock. Get Outa My Pagoda hadden we nooit gekend, ware het niet dat een paar Australiërs bij EMI het op een 'Supa Hits'-verzamelaar hadden gepleurd en het toch nog enige cultstatus wist te verwerven. Hij scoorde eigenlijk maar één echtz hit met Motor Bikin’, maar bleef als sessiemuzikant zeer actief.

10 maart 2023
Laurens Leurs