Rosie Nicasy - One Thing On My Mind

Rosie Nicasy - One Thing On My Mind

Rosie Nicasy eert haar overleden vader met haar debuutsingle.

Op tweede kerstdag 2019 verloor Patrick Nicasy, amper zestig jaar, zijn gevecht tegen kanker. Nicasy was toetsenist/ gitarist bij The Popgun, een band die zeker bij onze oudere lezers zeker nog een belletje doet rinkelen en bij het horen van Always Alone  of Dream zal iedereen wel weten wie hij was.

Na The Popgun was Nicasy vooral bibliothecaris, maar acht jaar geleden kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon en bracht hij onder de naam ‘The Rose Mountain Light Parade’ (met ook Frank Ermgods en Wout Berghmans van The Popgun) een aantal nummers uit. Zijn dochter, toen negentien, was vooral gecharmeerd door One Thing On My Mind en nu zij zelf haar weg zoekt in de muziek was het voor haar duidelijk dat dit nummer haar eerste single zou worden.

Samen met haar lief Jan, Wout Berghmans en nog wat muzikale familieleden nam ze het nummer op in een eigen versie. Op de eerste verjaardag van de sterfdag van haar vader bracht ze het uit en het plan is om binnenkort een ep met eigen nummers uit te brengen. Of deze in dezelfde stijl zullen zijn als het licht jazzy One Thing On My Mind, valt nog af te wachten, maar onthoud toch maar al de naam Rosie Nicasy, want dat zij een stem heeft die kan raken, staat nu wel vast.

4 januari 2021
Marc Alenus