Roofman - Hamburg To Hell

Roofman - Hamburg To Hell

Voor deze Buurgluurder kunnen we zowel naar het noorden als naar het oosten kijken.

Roofman is hier geen onbekende. Hij is ook bijna onontkoombaar want hij brengt aan sneltempo nieuwe singles uit alsof hij aan een infuus hangt dat de melodieën rechtstreeks in zijn aderen pompt. En hoewel hij in het dagelijks leven in de vredige Nederlandse bossen verblijft, heeft songwriter Roofman een thuis weg van huis gevonden in de bruisende Duitse stad Hamburg, de thuisbasis van de Clouds Hill-studio's, waar veel van zijn liedjes tot bloei komen. Op de nieuwe single Hamburg To Hell verwoordt hij in drie minuten het dubbele gevoel dat hij krijgt, als hij naar huis vertrekt.

De track resulteert ook in een dubbel gevoel: hij klinkt vrolijk en zorgeloos, maar er zit ook een gevoel van heimwee in en past perfect als soundtrack bij een lange autorit. Roofman over de single: “De tekst is vrij recht voor zijn raap. Ik hou van muziek maken en in Hamburg krijg ik de kans om dat te doen, terwijl ik ook tijdens elk bezoek nieuwe vrienden maak. Het is echt een van mijn favoriete steden geworden. Dus ik voel me altijd een beetje sentimenteel, als ik wegga."

Dat is niet zo vreemd, aangezien er al twee Roofman-albums en twee videoclips zijn opgenomen in de Duitse stad op ongeveer vijf uur rijden van Roofmans thuisbasis, naast het feit dat hij er het afgelopen jaar meerdere shows heeft gespeeld. '8 Songs From The Bathroom', opgenomen in de verrassend goed klinkende badkamer van de Clouds Hill-studio's, verschijnt op 22 maart.

11 februari 2024
Marc Alenus