Roet in het eten

Wiki

Roet in het eten

U wist het misschien niet, maar het is vandaag, 16 oktober, Wereldvoedseldag. Het mag voor u dan vanzelfsprekend lijken dat de supermarkt en/of lokale handelaars u het voedsel door de strot rammen, dat is niet zo voor iedereen. Ook in de muziek word je vaak overstelpt door verwijzingen naar voedsel. Maar, terwijl u luistert, denk ook even verder dan uw smaakpapillen lang zijn. Tot zover het belerende toontje.

En er wordt nogal wat geserveerd in de hedendaagse muziek. Dat kan al eens gezond zijn, zoals de Bananen van Jean Blaute, de tomaten van Sidonie, de aardbeien van Franz Ferdinand of de Salade De Fruits van Bourvil, soms mag er ook al eens gezondigd worden. Dan denken we aan dit dessert van Lio, de taart van Warrant of het onovertroffen, maar aangebrande nagerecht van Chef. Hoe dan ook gaat onze voorkeur toch uit naar dit Belgische product bij uitstek.

Er mag al eens worden doorgedacht over voedsel ook. Zoals UB 40 deed bijvoorbeeld, of Kate Bush. Ook deze van David Bowie is een stevige doordenker. Maar vooral Aerosmith en Motörhead zaten op dezelfde lijn, zij het met een heel ander liedje.

En dan is er nog de honger. Ook daarover zijn er nogal wat liedjes verschenen. Ongetwijfeld kent u dit van Temple Of The Dog of deze van Duran Duran, maar deze twee zijn al iets minder voor de hand liggend.

Nu nog gauw een snack om dat TV Dinner doorgespoeld te krijgen. En dan weer aan het werk.

16 oktober 2019
Patrick Van Gestel