Rodrigo Fuentealba (Manngold)

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Rodrigo Fuentealba, gitarist bij Manngold heeft aandacht voor onderbuik én hoofd en dat merk je niet alleen aan zijn muziek, maar ook aan zijn lijstje. 

 

De beste van het jaar.

1. D’Angelo  - 'Black Messiah'

2. Scott Walker & Sunn  0)))  -  'Soused'

3. Bo Ningen - 'III'

4. Kid Congo Powers – 'Haunted head'

5. Neneh Cherry – 'The Blank Project'

Amai, dat kon beter!

"Ik ken Meneer Jambon” 

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven.

Tommy Ramone – de laatste der Ramones, een band die zulk een invloed heeft gehad en van wie er dus niemand meer overblijft. Van alle bands die je nauw aan het hart liggen lopen er nog steeds wel wat leden van rond, maar de Ramones zijn nu geschiedenis. Gone. Spijtig dat mijn zoon en zoveel kids The Ramones enkel van plaat zullen kennen… . Bobby Keys, één van de laatste rockers. Bobby Womack. Paco de Lucia. Charlie haden.

hebt deze toch gezien?

Geen tv dus ik zie weinig clips – wat wel opvalt zijn coole clips met bagger muziek en vice versa.

Straf live

Nick Cave and The bad Seeds – zelfs in mastodontzalen blijven ze indruk maken: intens, zalvend, herrie, zo hoort het.

Ik voorzien voor 2015

Met MannGold opnemen in de Invada studio in Bristol (stek van Portishead opperhoofd Geoff Barrow, Beak>, Anika,…) en het album dat dan uitkomt in maart. Een mooie ranzige sexy rock-'n-roll plaat die je luid speelt, die je meeneemt, die je na jaren nog steeds af en toe opzet. Die het leven fêteert, die barst van de energie en lawaai en zin geeft/ heeft. Muziek voor de onderbuik en de kop.

Coolste trend

Geen idee van trends eigenlijk – of misschien de resem lokale bands die een flauw afkooksel zijn van Angelsaksische populaire bands. Ze zijn nooit zo goed, worden enkel hier gefêteerd en verdwijnen na een tijdje weer. Vinden wij leuk.

1 januari 2015