#RockInSpace - The Romans - Space Girl (1998)

#RockInSpace - The Romans - Space Girl (1998)

Rock-‘n-roll en ruimtevaart, op het eerste gezicht geen evidente match. Toch gaan we deze week voor muziekjes met interplanetaire ambities.

Tikje eigen stoef. De tweede single van 'El Diablo', het enige nummer van The Romans waarin slechts één luttele gitaar figureert en dan nog in de vorm van een sample.

Alhoewel The Romans wijd en zijd bekend stonden als powerpoptrio, lag de klemtoon hier toch vooral op popmuziek en met name het benaderen van de perfecte popsingle. Producer Staf Verbeeck (en vaste live mixer van de groep sinds 1990) kwam aandraven met een soortement hiphopbeat, waarop het drietal tewerk ging om het verhaal te vertellen van een meisje dat zot was van 'Star Trek'.

De werktitel was dan ook "Star Trek Girl", maar het universum werd gaandeweg verder opengetrokken tot Space Girl. Alle ingrediënten van 'Star Trek' - van Klingons tot en met Captain Picard - kregen wel een bijrolletje. Het nummer raakte in 'De Afrekening' van Studio Brussel en Humo's 'Basta 10' en werd vreemd genoeg ook live ten berde gebracht, waarbij drummer Frank het drumstel liet voor wat het was om de akoestische gitaar te hanteren en de beats vanuit de PA-console door Staf Verbeeck de zaal werden ingegooid.

Het favoriete Romans-nummer van standupper Raf Coppens die het middels een mixtape voor de shows al eens laat figureren.

6 oktober 2022
Laurens Leurs