Rock Werchter 2013: Terugkeer uit vrijwillige ballingschap

Achtergrond

Dag 2 van Rock Werchter, dat is geheid gewekt worden door een lefgozer met een fles sterkedrank in z’n knuisten en een gemene grijns op z’n tronie. Het is in ieder geval te warm om in je tent te blijven liggen, maar let op: er staat weer heel wat lekkers op het programma!

Rock Werchter 2013: Terugkeer uit vrijwillige ballingschap



Trek meteen je goeie benen aan

Sla een dampend bord spek met eieren in je kas vooraleer je de wei betreedt, want je moet er meteen stevig tegenaan. Wie er vorig jaar bij was op Pukkelpop heeft zeker in de smiezen dat Charles Bradley een soulman extraordinair is. Hij opent vandaag Klub C, en wij durven er onze pink om verwedden dat het daar zal swingen als een tiet.

Even doorbomen

Je beste kruid meteen verschoten? Geen erg: naar onze bescheiden mening heb je best even de tijd om jezelf te ruste te leggen onder een populier naar keuze. The Lumineers mogen dan wel op aardig wat aandacht rekenen, wat ons betreft zijn een zoveelste reden om alle banjo’s te verzamelen voor een nieuw bonfire of the vanities. Doe ons dan maar de schreeuwlelijkaards van The Hives, maar die aanschouwen we nog het liefst van op onze bult.

En … ACTIE!

Na de weldoende rust trek je lijf en leden weer in gang, want je zal ze nodig hebben om er danig mee te schudden. Major Lazer verpletterde met hun debuut in 2009, en kwam dit jaar overtuigend terug met ‘Free the Universe.’ Het lijdt geen enkele twijfel dat het een knaller van formaat wordt in Klub C. Daarna zonder dralen richting The Barn voor Richard Hawley. De bard verzamelde vorig jaar vriend en vijand met een album dat rockte als de beesten, en wij tippen hem als een potentieel hoogtepunt van je festivalzomer. Vervolgens sito presto terugkeren naar de Main Stage voor de vrolijke Fransen van Phoenix. De band lijkt een patent te hebben op poppy oorwurmen, en wie weet eindig het daar wel in een funky squaredance.

De evacuatieoefening

Dat je op een festival te allen tijde in staat moet zijn om de benen te nemen weten we helaas sinds Pukkelpop 2011. De Schuer weet dat natuurlijk ook en voorzag met het optreden van Kings of Leon een ideaal moment om je reactievermogen te testen. Geen zorgen, veel kan je niet missen, hun seks zal vast en zeker nog on fire zijn.

Terugkeer uit vrijwillige ballingschap

Je exodus moet geen veertig jaar duren, je zal je zelfs eerder moeten reppen om niets te missen van Blur. Dé reünie van de afgelopen jaren brengt een waaier van klassieke Britpopnummers met zich mee, maar fokt de hele wei gegarandeerd op met deze splinterbom. De band staat geprogrammeerd voor haast twee uur, dus verderfeesten bij Vitalic en Boys Noize zit er voor ons helaas niet meer in, maar dat zal de vreugde in de Doghouse geenszins kunnen belemmeren!

1 juli 2013
Andreas Hooftman