Rock Herk 2018 voor kinderen die willen rocken zoals de papa

Voorbeschouwing

Rock Herk 2018 voor kinderen die willen rocken zoals de papa

Zitten jouw ouders ook zo te zeuren dat “echte muziek niet meer bestaat” en dat “het vroeger allemaal beter was”? Schiet je vader ook steeds in een schaterlach wanneer je de nieuwe plaat van Bazart of van Oscar & The Wolf opzet? Vervelend; we begrijpen het. Maar welke muziek vinden ze dan wel goed? Wij pikten enkele acts uit die je ouders ongetwijfeld willen bijwonen op Rock Herk 2018. Ga eens kijken en begin vervolgens zelf te schaterlachen wanneer je vader op de eerste rij staat en het hoornteken maakt. Of rock gewoon lekker mee; dat kan ook altijd.

Wiegedood
Wiegedood kan gezien worden als het equivalent van, euh, blackwave. in onze eerdere voorbeschouwing? Afijn, zoals je ongetwijfeld al vaak hebt gehoord: rock is niet dood. Daar zijn deze drie rockers alvast het levende (pun intended) bewijs van. Rock leeft, zelfs hier in België, verdorie. Ga gewoon met je (groot)ouders mee naar Wiegedood en geef die psycho-vader of krijsende moeder van je nu eens voor één keer gelijk…

Mark Lanegan
Mark Lanegan is een artiest die niemand meer moet overtuigen of betoveren. Hij heeft al sinds vanouds alle harten veroverd. Iedereen die ook maar een beetje heeft geleefd in de jaren tachtig, negentig of tweeduizend, kent hem. Van samenwerkingen met Nirvana’s Kurt Cobain tot featurings met Pearl Jam of leden van Guns n' Roses, he did it all. En nu komt hij dus, met band, uitrazen op de wei van Rock Herk. Een must voor alle grunge- en hardrockliefhebbers.

Sick of it All
Dit zijn de pioniers van de NYHC-scene, de top van de New York Hardcore. Elf studioalbums, ruim dertig jaar ervaring en meer dan een half miljoen verkochte platen; het ideale recept om alle oude rockers onder ons te ontketenen, lijkt het wel. Wil je weten of je papa een echte rocker is? Wel, als hij hier niet staat te lopen, te springen of te beuken, weet hij niet wat echte rock is.

Tjens Matic
Een artiest die zichzelf covert? Ja, het kan. Arno Hintjens doet het: in Tjens Matic versmolt hij de twee bands Tjens Couter en TC Matic, waarmee hij zich de muziekwereld inwurmde. Resultaat? Een verzuurde band die hunkert naar vervlogen tijden waarin rock een aanklacht tegen het systeem was. De rockende middelvinger uit de jaren zeventig en tachtig naar alle politieke bullshit, maar dan naar het heden vertaald? Die vind je hier.

Goe Vur In Den Otto
De grap die uitgroeide tot de hype, dat is Goe Vur In Den Otto. De twee heren draaien alle rockmuziek die ze maar vinden, zolang het maar autoproof is. Rockmuziek door dj’s, dus. Zeg nu nog eens dat je ouders niet met hun tijd mee zijn!

20 juli 2018
Jeroen Poelmans