Robbing Millions - Camera

Robbing Millions - Camera

De meeste mensen nemen tegenwoordig foto’s met hun gsm, maar Lucien Fraipont vindt dat nogal vreemd.

Robbing Millions, het project van de Belgische avant-popmuzikant Lucien Fraipont, heeft vandaag de release aangekondigd van zijn tweede album, ‘Holidays Inside’, via MGMT Records, in samenwerking met [PIAS].

Het album kwam voort uit Fraiponts creatieve dwang. Hij schrijft constant nummers en neemt die dan op, maar algauw had hij de voorbije maanden zo een stapel materiaal verzameld, dat hij besefte dat hij een producer nodig had. Hij schakelde Shags Chamberlain (Weyes Blood, Ash Ra Tempel) in om zijn materiaal te ordenen tot een samenhangende release en het resultaat werd dus Holidays Inside’, een plaat die de vreugde van het creëren omarmd door puur eclecticisme en om elke hoek welkome verrassingen biedt.

Camera is daar de eerste van, met zijn vintage synths en een flinke dosis psychedelische gitaar neemt Robbin Millions je met deze single mee in zijn astrale fantasie. Camera lijkt wel de soundtrack bij een arcade game uit de vorige eeuw, maar de track heeft een andere inspiratiebron.

Fraipont verklaart: “Camera is de last minute track die ik heb geschreven voor de nieuwe plaat. De stemming waarin ik toen verkeerde, was waarschijnlijk geïnspireerd door de ijzerhandel die ik elke dag bij mijn huis tegenkwam, de vervelende veranda-commercials die elk Belgisch kind te vaak op tv heeft gezien, de strijd en obsessie van veel mensen om me heen proberen een eigen plek te kopen en de gesprekken over de renovaties die daarbij horen. Het gaat ook over de drang die we voelen om elke gebeurtenis in ons leven te documenteren door deze tegenwoordig te filmen.”

19 maart 2021
Marc Alenus