#RIPTerryHall - The Colourfield - Thinking of You (1984)

#RIPTerryHall - The Colourfield - Thinking of You (1984)

Op de valreep van 2022 verloren we een bepalende muzikale figuur die ons met enige regelmaat behoorlijk wist te charmeren.  Een week eerbetoon aan Terry Hall (19 maart 1959 – 18 december 2022).

Met zijn derde groep in de eighties wou Terry Hall niet alleen grondig afrekenen met zijn fraaie skaverleden, maar ook met Coventry, want hij verkaste voor The Colourfield naar Manchester, ook al waren alle leden (ook Toby Lyons en Karl Shale, beiden ex-Swinging Cats) afkomstig uit Coventry. 

Geheel in stijl van die tijd met jazzimpulsen zoals The Style Council en Working Week die ook integreerden in het groepsgeluid. Maar de onderkoelde stem was en bleef duidelijk die van Terry Hall. We hoorden debuutsingle The Colour Field uiteraard eerst bij 'Domino Deel 2' van Luc Janssen op de zaterdagavond, maar de single, die het hem helemaal deed, was de derde, popparel Thinking Of You met de vocale steun van ene Katrina Phillips, die later nog zou opduiken in gothgezelschap Skeletal Family. 

De debuut-Lp met al die fijne singles en meer was ‘Virgins And Philistines’, een plaat die we al snel hadden, maar die niet het grote publiek bereikte dat meer van The Specials wilde, terwijl het meer akoestiek, melodie en strijkers benadrukte. In de marge, voor de übernerds onder ons: de drumpartijen werden bij elkaar geborsteld door een konijn en een kameel (Pete de Freitas van Echo & the Bunnymen en Paul Burgess van Camel). Er zou nog een tweede van The Colour Field volgen in 1987, ‘Deception’, waarvan Hall achteraf toegaf dat hij geen greep had op de vele sessiemuzikanten en de producers.

 

19 januari 2023
Laurens Leurs