#RIPTerryHall - Terry Hall & Sinead O’Connor - All Kinds Of Everything (199

#RIPTerryHall - Terry Hall & Sinead O’Connor - All Kinds Of Everything (199

Op de valreep van 2022 verloren we een bepalende muzikale figuur die ons met enige regelmaat behoorlijk wist te charmeren.  Een week eerbetoon aan Terry Hall (19 maart 1959 – 18 december 2022).

Een hele schone, dit onverwachte duet van Terry Hall en Sinead O’Connor waarbij ze het Ierse winnende Eurosonglied van Dana uit 1970 coveren.

In 1998 werd een compilatie uitgebracht door de Britse satirische tv-show 'Eurotrash', waarbij extreem zeemzoete Eurovisiesongs vertolkt werden door onverwachte artiesten als Shane MacGowan, Edwyn Collins, Dubstar, Bananarama en dus ook Hall en Sinead, die toch wel één van de straffere momenten afleveren. Het lieflijke liedje somt de beelden op die doen denken aan de geliefde: sneeuwklokjes en narcissen, vlinders en bijen, zeilboten en vissers, zeemeeuwen en vliegtuigen, stadsgezichten en neonlichten, de vier seizoenen van het jaar en de dagen van de week.

Geschreven door Derry Lindsay en Jackie Smith. De vertolking leverde enige commotie op, aangezien het vertolkt werd door de achttienjarige Dana Scallon, afkomstig uit Noord-Ierland, hetgeen erg gevoelig lag bij sommige groepen tijdens de politiek woelige tijden. Maar ze ging (naar Amsterdam) en won een eerste keer voor Ierland (voor de Britse Mary Hopkin en de Spaanse Julio Igesias). Hall en O’Connor hadden het nog mogen doen en ze genoten er beiden zichtbaar van.

21 januari 2023
Laurens Leurs