Rhinos Are People Too

Eindejaar 2016

Het debuut van Rhinos Are People Too zit eraan te komen. Zij hebben dus nogal wat om naar vooruit te kijken. Maar tot zolang blikten ze nog even terug op 2016.

Mooi gepoetste plaat

1. Radiohead – ‘A Moon Shaped Pool’

2. Mitski – ‘Puberty 2’

3. Deerhoof – ‘The Magic’

4. Whitney – ‘Light Upon The Lake’

5. Frankie Cosmos – ‘The Next Thing’

Mooi in levende lijve

Hypochristmutreefuzz in de Muziekodroom. Omdat de hoeveelheid entropie die zij op de luisteraar trachten af te sturen op geen enkel moment gespeeld lijkt te zijn. Verder voegen ze aan de Belgische noise-scene originele elementen toe zodat ze op geen enkel moment schuldig zijn aan na-apen. Uitkijken naar de plaat!

Mooi niet

Zoals dat elk jaar een beetje het geval is, gaat het gros van de betere hiphopper aan mij voorbij. Zeer straf werk waarschijnlijk maar wij moeten die knop helaas nog eens omgedraaid krijgen. De doe-FKA Twigs-eens-na-trend hebben we bewust aan me laten voorbij gaan; het origineel is zoals vaak beter. Verder waren we wel graag bij Death Grips of At The Drive-In geweest in de Ancienne Belgique.

Mooi in beeld

Radiohead – Burn The Witch

De toekomst is mooi

Wij brengen met Rhinos Are People Too onze debuutplaat (‘Hello From The Gutters’) uit. De sound van weleer hebben we bewust achter ons gelaten zodat we op een blanco canvas konden spatten met klanken allerlei. Het resultaat laat zich graag beschrijven als “sixtiessoundtracks gecoverd door ninetiesbands à la Sonic Youth, Blonde Redhead, etc.”. Verder komt Arcade Fire dit jaar met een vijfde langspeler, naar men zegge. Als ze daarop de schreeuwerige postpunk van ‘Funeral’ weten te combineren met de broeierige sfeer van ‘Reflektor’ is ons lijstje voor volgend jaar ook al deels opgemaakt. Ook is het uitkijken naar de nieuwe van het recent herenigde Broken Social Scene. Snel even aftellen naar 2017 dus, als dat kan!http://www.damusic.be/telex/debuutplaat-voor-rhinos-are-people-too-3902.html

28 december 2016
Patrick Van Gestel