Renata Louisa - I See You

Renata Louisa - I See You

Je kon de eerste single al ontdekken in onze afspeellijst en ook aan de tweede wijden we graag enkele woorden.

 

Hanne Peetermans heeft één van de mooiste stemmen van Vlaanderen, ook al weten nog niet veel mensen dit. Ze is als een parel die nog moet opgedoken worden. Met skaband Bottle Of Moonshine brak ze niet echt door en tijdens corona haalde ze de krant met mini-concertjes voor bejaarden in woonzorgcentra. Ze ondernam ook een lange reis door Latijns-Amerika. Goed voor de inspiratie, maar niet meteen goed om in de aandacht te komen.

Dat deed ze in juni van dit jaar wel met debuutsingle Day By Day onder de artiestennaam Renata Louisa en nu is er het wondermooie I See You. Beide tracks komen op een debuut-ep die wordt opgedragen aan haar overleden mama, de vrouw waaraan ze ook de artiestennaam ontleende.

Dit wetende is het geen verrassing dat I See You over verlies gaat en over hoe ermee om te gaan. Het nummer zalft en verzacht door de kabbelende groove en de fluwelen stem van de geschoolde zangeres (ze studeerde aan conservatoria in Antwerpen en Rotterdam). Je voelt als het ware aan den lijve hoe haar overleden mama nog in alles in haar leven aanwezig is: in geuren en herinneringen, in kleine gebaren. De rouw is niet snerpend en ruw, maar teder en vol liefde en dat maakt dit nummer zo mooi.

De video, gedraaid met Henri Ardui, versterkt de muziek zoals een goede clip doet. De woorden "I see you in the glimpse of the morning sun / a soothing gesture of a new day", worden vergezeld van beelden uit een ontwakenende tuin. En in die tuin mijmert de zangeres terwijl ze er op ontdekking gaat, geleid door een bol wol die als de draad van Ariadne de weg toont. Het is wellicht een metafoor voor de manier waarop haar mama haar nog leidt.

26 augustus 2024
Marc Alenus