Reizen, dansen en smachten

Inlandse Maatjes

Het is geen mosselseizoen en ook de maatjes zijn zich stilaan aan het terugtrekken naar frissere oorden, maar toch vonden we er nog drie deze week die het delen meer dan waard zijn.

Onze eerste vangst komt uit Brussel en heeft de fantastisch naam Caféthémandarine. De Broers Noé en Jimmy Moens zorgen voor de dromerige muziek en Mouna De Waele voor de clip en ook al is de song genoemd naar een plantje uit Mexico, keek zij richting China voor de inspiratie. Hoe dan ook, de muziek van Caféthémandarine is uitermate geschikt om op te reizen in je eigen hoofd. Laat je meedrijven:

Ook de ravissante Marie Warnant resideert in onze hoofdstad en frequenteert daar vast en zeker de betere clubs afgaande op haar dansbare nieuwe single Peace & Freedom. Ondanks de Engelse titel is de tekst grotendeels in het Frans, maar laat dat de pret niet drukken. Vrede en vrijheid voor alle vrouwen en mannen, zingt Warnant en meer moet dat niet zijn.

Bjorn Eriksson, was dat niet die droge gitarist naast de immer sappige Nathalie Delcroix? Was dat ook niet die gast van die cowboymuziek in ‘The Broken Circle Breakdown’? Ja, inderdaad, maar de man neemt meer ter hand dan een banjo. Dat bewees hij al in het verleden met Maxon Blewitt, The Partchesz en Blitzzega. Het is met dat laatste project dat de man onlangs weer de neus aan het venster stak. Hij leverde deze zwoele track af annex videoclip. Jammer van de blokjes, maar sexy is het toch.

7 juli 2017
Marc Alenus