Reinel Bakole - Silver Armour

Reinel Bakole - Silver Armour

Ze wordt nu al getipt als de rijzende ster van de internationale neo-soulscene.

Reinel Bakole is een Belgisch-Congolese zangeres, componiste, danseres en performancekunstenares die op 17 januari zal spelen op Eurosonic. Of ze dan het zilveren harnas zal dragen, weten we nog niet, maar dat ze met deze tweede single een eerste album aankondigt wel.

Silver Armour wordt verrijkt door de beklijvende pianoklanken, gespeeld door Lorenzo Kobina, en de meeslepende baslijn, gespeeld door Samuel Van Binsbergen, die niet alleen een toegewijd bassist is, maar ook de hoofdcomponist op het album van Reinel Bakole. De samenwerking gaf vorm aan de artistieke visie van het album en voegde een uniek tintje toe aan de compositie. Het nummer biedt een rijke auditieve ervaring die de diepe lyrische thema's van bescherming, vergeving en gemeenschap aanvult.

Het nummer verkent het verlangen naar bescherming tegen bedreigingen van buitenaf en interne conflicten en biedt een boodschap van hoop op een betere toekomst. Het moedigt ook zelfvergeving, zelfacceptatie en het begrip dat iedereen liefde verdient aan met alle bijhorende imperfecties.

Reinel Bakole's debuutalbum verschijnt in het voorjaar van 2024.

Foto: Nathan Mbouebe

14 november 2023
Marc Alenus