Record Store Day 2013 - de uitsmijter: Gaslamp Killer x Jungle By Night

Achtergrond

Holy vinyls! Dat u op Record Store Day fijn verrast wordt, dat wist u onderwijl wel. Aan de tien essentiële releases die we u eerder al voorschotelden voegen we graag nog eentje toe. Waarom? Omdat een elektronicaheld als Gaslamp Killer nu eenmaal niet elke dag een vreugdedans maakt met een negenkoppige afrobeatband.

Record Store Day 2013 - de uitsmijter: Gaslamp Killer x Jungle By Night



In Nederland is Jungle By Night al een klein fenomeen. De Amsterdammers combineren een hitsige waaier aan stijlen. Met een goede scheut funk, afrobeat, jazz, dub en rock maken ze zelfs van een begrafenis een onvergetelijk festijn. Vorig brachten ze nog het geweldig opzwepende album ‘Hidden’ uit.

In 2010 had Gaslamp Killer al zijn strepen verdient als beatmaker en producer van Gonjasufi’s ‘A Sufi & A Killer’ en bij ‘Los Angeles’ van Flying Lotus. Vorig jaar bevestigde hij zijn talent nog eens met zijn debuut ‘Breakthrough’.

Twee jaar geleden ontmoetten Jungle By Night en Gaslamp Killer elkaar op het Nederlandse Pitch Festival. En daar komt nu een geweldige 7 inch uit voort.

Twee nummers vind je op deze plaat genaamd ‘Brass Sabbath’, een stevige knipoog naar de opoes van de metal. Electric Funeral is een volledig instrumentale cover die met stevige blazersectie en freaky elektronica niet moet onderdoen voor zijn origineel.

En ook High Times op de b-kant is een stevige uppercut, die met dezelfde ingrediënten aan de slag gaat. Door de donkere wolken die Gaslamp Killer spuwt oogt Jungle By Night gevaarlijker dan tevoren. 

Voeg hem dus maar toe aan je boodschappenlijstje voor dit weekend. In België enkel te verkrijgen via Wally’s Groove World in Antwerpen en Music Mania in Gent. En enkel op vinyl, dat spreekt.

19 april 2013
Koen Van Dijck