Ratmosphere - Intrusion

Inlandse Maatjes

Ratmosphere - Intrusion

Het zaad van een maat, kan geen kwaad, zeker als het om muzikale kruisbestuiving gaat.

Niet dat Robin Serruys een loft heeft, maar het bovenstaande is wel van toepassing. In zijn boswachtershuisje smeedde hij al eerder muzikale plannen met zijn broer Brecht. Een en ander resulteerde in Soviet Gras, een band waarmee hij de wilde dieren ver op afstand hield, maar waarmee hij ook op tournee mocht met Balthazar.

Het broederduo mag duidelijk Maarten Devoldere als een maat beschouwen, want toen de twee met hun nieuwe band Ratmosphere op de proppen kwamen, nam Warhaus hen mee op een tour doorheen Italië en Zwitserland.

Daar in de Alpen beleefde Ratmosphere zijn vuurdoop op een podium en nu is er de single Intrusion en meteen ook een heel album dat ‘This Is My Logo’ heet. Daarop schilderden ze met donkere synths, uitwaaierende gitaren en verhalende teksten hun eigen klankenwereld.

Fans van Soft Hair, de leuke samenwerking tussen Connan Mockasin en Sam Dust (L.A. Priest) zullen veel plezier beleven aan Intrusion, een lome valse trage met psychedelische gitaaruitbarstingen, voorzien van een hilarische lyric video. Check hem hieronder en wie meer wil, vindt hier een link naar de hele plaat.

2 oktober 2018
Marc Alenus