Rare Akuma - Dragon Force

Rare Akuma - Dragon Force

De Antwerpse rapper Rare Akuma blijft niet stilzitten: na het album ‘Akuma Season’ in 2018 en de ep ‘It’ll Be Okay’ in 2019 zette de ragecore-revelatie ook dit jaar goed in. Eind januari dropte hij nog de nieuwe single VERTIGO32, nu is het de beurt aan Dragon Force.

Waar bij VERTIGO32, en bij veel van zijn recente nummers, de nadruk vooral leek te liggen op melodisch experiment (denk aan de krachtige synthesizers en de lasergame-bliepjes), lijkt de Antwerpenaar met Dragon Force terug te willen grijpen naar een recept van simpliciteit. Hij schakelde dan ook de hulp in van ZCR, een producer met een liefde voor eenvoudige maar brutale beats. Onze speakers begeven het bijna onder de loodzware productie, die zo donker is als de nacht.

Die simpliciteit lijkt Rare Akuma te inspireren om te experimenteren met lyrics, rijmen en tempo. Vlijmscherp en tegen behoorlijke snelheid knalt de Antwerpenaar woorden uit zijn mond die even scherp en donker zijn als de productie, zoals: “I just pull up in a hearse/Wake up Akuma it’s time to put him in the dirt”.

Het is veilig te stellen dat Rare Akuma en ZCR samen een dodelijk team vormen. Net als Vicinity Freestyle! (hun eerste samenwerking) is Dragon Force een duistere, vlijmscherpe single die fans van artiesten als $uicideboy$ zeker zal weten te bekoren.

 

3 maart 2020
Jeroen Poelmans