Ramses Van den Eede - Flatlined

Ramses Van den Eede - Flatlined

De frontman van het hyperkinetische Hypochristmutreefuzz laat zijn zachte kant zien.

Eind deze maand (26 januari) komt de soloplaat, 'The Figure Of Speech' van Ramses Van Den Eede uit. Daaruit verscheen eerder al Pity For A Pigeon en nu is er Flatlined, een duet van Van den Eede met Nele De Gussem (Uma Chine). Het nummer gaat over ongemakkelijk flirten, waarbij de man de vrouw probeert te versieren en zich al doende stuntelig probeert recht te houden. De vrouw in het verhaal geeft hem de indruk controle te hebben over de situatie, terwijl zij duidelijk de touwtjes in handen heeft. 

Van den Eede zegt erover: "Flatlined wil letterlijk zeggen dat je hart is gestopt met slaan op een monitor. Figuurlijk kan het ook betekenen dat je niet meer echt succesvol wordt. Ik vond het leuk om te spelen met het idee dat tijdens het flirten je hart overslaat en dat kleine “flatlines” zou maken op een monitor, alsook dat de man vooral wel probeert maar zij toch de controle en macht heeft over het hele gebeuren".

"Ik kan jullie ook wel meegeven dat dit langs mijn kant best wel autobiografisch is, ik ben nogal een klungelige flirter, die niet altijd door heeft als er met mij geflirt wordt en die zelf stuntelig flirt en dan maar grappig probeert te zijn."

Met de soloplaat wil Van den Eede terugkeren naar de zachtheid en de liefde. "Ik hoop om met mijn nummers een tegengif te geven voor een harde wereld. Ik geloof in energie doorgeven", zegt hij daarover.  "Ik wil mijn eigen liefde overbrengen en hoop dat de luisteraar evenveel liefde terug verspreidt. Als iedereen dit ter harte zou nemen, dan zou de wereld er veel mooier uitzien. Dat is naïef. Net als mijn muziek”.

Met Flatlined levert hij alvast een heerlijke ballade af, eentje die tegelijk speels en dartel maar toch ook lieflijk en romantisch klinkt. Wij lusten er wel pap van!

Meer krenten in onze pap vind je hier.

12 januari 2024
Marc Alenus